Cijfers tweede kwartaal Drechtsteden nog steeds niet goed.

21 augustus 2021

Het zal u niet verrassen: de extreme krapte op de woningmarkt in Drechtsteden is onveranderd. Het tweede kwartaal van 2021 laat volgens de actuele en objectieve woningmarktdata van Waltmann Makelaars geen veranderingen zien in de tendens.

Per gemeente en per type woning zien we nog steeds dat de krapte in de Drechtsteden extreem hoog is en – zo lijkt het – nog steeds toeneemt. Uit deze Factsheet krapte-indicatoren Q2 2021 blijkt dat in alle gemeenten in de Drechtsteden de krapte enorm is. De vraag naar grondgebonden woningen (rijtjeswoningen en 2-onder-1-kap) is in de hele regio nog steeds extreem.

De overall-krapte is in de laatste driekwart jaar alleen maar toegenomen. Het is een belemmering voor de doorstroom. Mensen bieden pas een huis aan op de markt als ze er zélf een gekocht hebben. En dat gebeurt niet.

De Drechtsteden volgen daarin nog steeds een nationale trend van Woningnood waarin het huidige landelijke woningtekort van 312.000 naar verwachting in 2025 is gestegen naar 419.000 woningen. 5% van de bevolking zoekt dan een huis, wat eigenlijk heel vreemd is, want wonen is een grondrecht.

Dorith Kools (Waltmann makelaars): ‘Deze getallen zijn nog steeds niet goed en er is  omenteel nog weinig perspectief, gebiedt de eerlijkheid te zeggen. Makelaars zouden mensen graag helpen, maar de markt maakt het ons héél lastig. De enige oplossing is: bouwen, bouwen, bouwen.’

 

 

Meest gelezen

© Woningmakers Drechtsteden | Webdesign en realisatie 2021: Kobalt Digital