Over Woningmakers

De krapte op de woningmarkt is dit jaar weer toegenomen, wat kunnen we hieraan doen? Woningen worden alleen gebouwd als ondernemers bouwen en gemeenten daarvoor goedkeuring geven (bouwvergunning). Woningen bouwen is dus een ultieme afstemmingsopgave voor gemeente en marktpartijen samen.

De Woningmakers Drechtsteden is een platform van marktpartijen (projectontwikkelaars, aannemers, woningcorporaties en makelaars) in de woningbouw om die afstemming zo goed mogelijk te laten plaatsvinden.

Het stokken van de woningbouwproductie is een groot probleem in Nederland en zeker ook in de Drechtsteden. Met als gevolg: mensen die geen passend huis vinden en woningprijzen die de pan uitrijzen. Waar marktpartijen in deze aanbiedersmarkt graag willen bouwen is de beperkte afstemming tussen marktpartijen en gemeenten vaak de bottleneck. De Woningmakers leggen de verbinding.

De Woningmakers is een platform voor de marktpartijen voor de onderlinge  samenwerking en hun afstemming met de gemeenten. De Woningmakers verzamelen alle actuele data van marktpartijen over hun projecten en dit is de basis voor de dialoog met de gemeenten. Ook kunnen de Woningmakers al in een heel vroeg stadium marktkennis aanleveren bij gemeenten die aan de start van een woningbouwproject staan. Of de Woningmakers kunnen adviseren hoe marktpartijen aan woningbouwprojecten verbonden kunnen worden.

De Woningmakers Drechtsteden zijn in 2018 gestart en hebben inmiddels positieve verbindingen kunnen leggen in de gemeenten boven de Merwede. Samen staan zij voor de opgave om de woningbouw te versnellen door te ontdekken waar de schoen knelt, en welke oplossingen er met elkaar gevonden kunnen worden.

Onze Kopgroep-leden:

© Woningmakers Drechtsteden | Webdesign en realisatie 2021: Kobalt Digital